Skip to main content

Is het Koningshuis Grondwettelijk?

Koning Willem-Alexander geeft de arbeidersklasse een lezing over 'gelijkheid' en 'diversiteit'
Volgens Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dient iedereen in Nederland gelijk te worden behandeld onder de wet. Maar er is één familie die boven de wet staat: de superieure koninklijke Nederlandse familie. Dit is een enorme tegenstelling in de Nederlandse samenleving en cultuur. De Nederlandse wetgever zou óf Artikel 1 moeten afschaffen, óf de monarchie moeten opheffen en terugkeren naar een republiek, zoals Nederland oorspronkelijk was.

Niet alleen staan de Nederlandse royals boven de wet, ze vertrappen ook de rechten van het Nederlandse volk door hun geld af te pakken. En dan houdt de koning toespraken over "gelijkheid" en "diversiteit", terwijl Nederlandse politici, gekozen door het volk, zwijgend toekijken. In Den Haag noemen ze dat "democratie".

Koning Willem-Alexander is een van de rijkste mannen ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 20 miljard dollar, maar is waarschijnlijk nog veel hoger. En het koningshuis betaalt geen belastingen. Als een gewone burger zijn belastingen niet betaalt, belandt die in de gevangenis.

Maar het wordt nog erger. Niet alleen betalen de Nederlandse royals geen belasting, ze ontvangen jaarlijks meer dan honderd miljoen euro aan 'subsidies'. Dit wordt betaald met de belastingen van het Nederlandse volk. Het is een vuil spel van quid pro quo tussen politici en het koningshuis.

Ook het idee dat de Nederlandse monarchie een politiek passieve instelling is met beperkte grondwettelijke bevoegdheden, is misschien wel de grootste en langst bestaande culturele mythe in Nederland.

Hierover lees je weinig, want – in tegenstelling tot de Britse kranten – schrijven de Nederlandse media zelden kritische artikelen over hun eigen monarchie (maar ze smullen van het bekladden van de Britse royals). De Nederlandse monarchie bezit de Nederlandse traditionele media.

Zelden zult u in Nederland een nieuwsartikel aantreffen dat vragen oproept over de enorme rijkdom en politieke invloed van de monarchie. Evenmin zult u een artikel vinden dat de moraliteit van het rechtvaardigen van een monarchie ter discussie stelt: het idee dat sommige mensen bij geboorte superieur zijn omdat zij over superieure genen of superieur DNA zouden beschikken, oftewel de hele theorie van de suprematie van bloedlijnen en de "Übermensch"-ideologie die de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche ontwikkelde en waar Adolf Hitler zo gecharmeerd van was. Ook zult u geen publieksenquête vinden met de vraag: "Moet Nederland terugkeren naar een republiek?" Deze vragen worden zelden gesteld door de Nederlandse traditionele media – of door Nederlandse politici.

Politici belasten het productieve Nederlandse volk en herverdelen het geld direct en indirect naar de Nederlandse monarchie. De monarchie koopt vervolgens aandelen in Nederlandse multinationals, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken promoot deze bedrijven met internationale handelsdeals waarin Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima actief participeren.

De Nederlandse royals vliegen met het team van het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar het buitenland om handelsdeals te onderhandelen. Dit is een enorm belangenconflict – want de regering onderhandelt niet namens het volk, maar namens het koningshuis en al hun multinationale investeringen. Het is samenspanning tussen Big Crown en Big Business.


                                     
                                  BZ bestaat voor de zaken van het koningshuis

Vaker wel dan niet, wanneer Nederlandse politici hun ambt verlaten, en als ze de subsidies en zakelijke belangen van de Nederlandse royals hebben bevorderd, wacht hun een mooie baan, zoals een CEO-positie bij een van de Nederlandse multinationals waarin de royals aandelen hebben. Of Koning Willem-Alexander kan hen benoemen in andere overheidsfuncties, zoals Commissaris van de Koning. Er zijn zoveel lucratieve banen die Koning Willem-Alexander hen kan geven.

Enkele van deze bedrijven waarin het koningshuis aandelen heeft, zijn Royal Dutch Shell, Unilever, KLM, Heineken, Philips, AkzoNobel, maar er zijn er nog veel meer. Niemand weet het echt, want welke aandelen de koninklijke familie bezit, wordt beschouwd als een 'privéaangelegenheid', ook al is het allemaal betaald met belastinggeld. En dan ontvangen ze een jaarlijks toelage van 400 miljoen euro, maar dit omvat niet vele andere uitgaven en ongenoemde voordelen. Waarom zou zo’n rijke familie, die geen belasting betaalt, in aanmerking komen voor 'subsidies'?


                                          
                                Rutte: De aandelen van het koningshuis zijn privé

Het jaarlijkse budget van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bedraagt bijvoorbeeld 13 miljard euro. Beide kosten worden betaald door de belastingbetaler, maar de voordelen, direct en indirect, zijn voor het koningshuis.

Wanneer gekozen leden van de Tweede Kamer worden beëdigd, moeten zij een eed van trouw afleggen aan de koning en zijn monarchie, niet aan het volk dat hen heeft gekozen. De kabinetsleden worden persoonlijk beëdigd door Koning Willem-Alexander in het koninklijk paleis. Ja, ze moeten naar hem toe komen, de vele trappen van het paleis beklimmen om zich aan Hem, Zijne Majesteit, te presenteren om door Hem beëdigd te worden – ook al zijn ze gekozen door het volk. Dit is een traditie en religie.

Daarna ontvangen deze ministers en hun familieleden talloze uitnodigingen en geschenken van het koninklijk paleis. Naast het bezit van vele paleizen hebben de Nederlandse royals ook veel vastgoed over de hele wereld – een zegen voor vakantievierende ministers of parlementsleden. Wie zou daar nee tegen zeggen?

De Nederlandse royals kunnen elk parlementslid en hun familie het gevoel geven zelf royalty te zijn. Plotseling bevind je je met je familie aan de top van de Nederlandse high society.

Daarom zul je zelden een Nederlandse politicus vinden die het bestaan, de rechtvaardiging of de uitgaven van de monarchie ter discussie stelt. En elk jaar blijven de "volksvertegenwoordigers" meer geld van het Nederlandse volk naar de Nederlandse royals schuiven, een soort omgekeerde Robin Hood.

Enkele jaren geleden, tijdens een verhit debat in de Tweede Kamer, flapte toenmalig minister van Financiën Wopke Hoekstra eruit: "Ik ben hier om de kroon te dienen." Per ongeluk sprak hij de waarheid. Hij is er inderdaad om de Nederlandse monarchie te dienen, niet het volk.

Als student ontvangt Prinses Amalia, net als haar zussen, een jaarlijkse belastingvrije "toelage" van 1,6 miljoen euro. Maar geen enkele Nederlandse politicus zal dit ter discussie stellen en zal zwijgend applaudisseren als een zeehond wanneer Koning Willem-Alexander het Nederlandse volk de les leest over "gelijkheid" en "diversiteit".

Het koningshuis is de olifant in de kamer van de Nederlandse politiek. Of, in Amerikaanse termen, je zou kunnen zeggen dat het the Swamp is of the Deep State van de Nederlandse politiek is.

De politieke invloed van de Nederlandse monarchie is zo sterk dat zelfs toenmalig premier Mark Rutte, die gekozen was op een conservatief platform, het programma van zijn partij (de VVD) overboord gooide en in plaats daarvan de WEF-agenda van Koning Willem-Alexander overnam.

Nederland is een absolute monarchie die zich voordoet als een democratie.

De Nederlandse overheid bestaat voor het koningshuis, niet voor het volk.


Popular posts from this blog

Dallas Crescent Court Hotel

DALLAS, TEXAS -- 1985-89: Luckily, a new hotel had opened-up in Dallas, and I was able to work some banquet shifts there. It was a 5 star hotel called The Crescent Court Hotel. The banquet manager, Jorge, had previously been an assistant banquet manager at the Anatole under Charles Lorenzi. Originally from Bolivia, Jorge was of medium build with wavy black hair—not bad for a man in his forties. However, his large black mustache and oversized oval head seemed slightly out of proportion with the rest of his body. Before a banquet, Jorge was always nervous and overly serious, but once dessert and coffee were served, he relaxed and became charming. As a banquet waiter, I earned excellent money, and the employee cafeteria food was surprisingly good. I was always grateful when Jorge invited me back for more shifts. The Crescent Court Hotel’s design and architecture exuded traditional European style, as did its upper management. The general manager, a Dutchman, and most of his staff, primar...

PROFESSOR PIM and the EVIL QUEEN of the NEVERLANDS (Poem)

"Mirror Mirror on the wall Who is the most popular of them all" "Professor Pim" the mirror said The man the Queen wanted dead The Queen hated Professor Pim For he had called her son dumb and dim With only a few days away Professor Pim would have a say The Queen's ministers had warned her The election was around the corner If Professor Pim would become the Prime Minister of the Neverlands He would hold her future in his hands Without a poison apple around A useful idiot had to be found The Queen's men found such a man And quickly drew up a plan Pim was ambushed in a parking lot He was shot, shot, shot Professor Pim was no more And the Queen found a new man to adore She named her favorite horse after him The man who had murdered Pim No politician thereafter made fun of the crown Because they all wanted to stick around And that's why they call it the Neverlands Because the people will never know their plans

The Starck Club -- Dallas 1985–89

Getting into the Starck Club wasn’t easy. There was always a long line, and the doormen were highly selective about who they allowed to enter. In my early twenties, with bleached blond hair, I was hip enough to pass. I wore black parachute pants and white leather shoes—very Duran Duran-esque.